Waar een crisis ook kansen biedt

Het zijn uitdagende tijden voor ondernemers.

De effecten van Corona lijken inmiddels wat op z’n retour, maar een volgende crisis dient zich alweer aan. Ditmaal een energiecrisis, die effect heeft op vele ondernemers, direct- of indirect.

Ondernemers denken in kansen en oplossingen en worden, bij onmacht, niet altijd gesteund door de overheden. In de huidige energiecrisis zijn bijvoorbeeld de extreme prijsstijgingen van gas en elektra (met een piek voor gas van 3,50 euro/m3 in augustus) grotendeels te danken aan de overheden zelf. De overheden in Europa hebben namelijk aanzienlijk veel gas ingekocht om de reserves voor aanstaande winter aan te vullen, waardoor de prijzen enorm zijn gaan stijgen. Nu, eind oktober, is het warmer weer en zijn de gasreserves sneller gevuld dan verwacht. Hierdoor zien we de dag gasprijs weer dalen tot onder de 0,50ct/m3.

Ook hebben de ontwikkelingen in de energiemarkt indirect effect op de inflatie, daarmee ook op het rentebeleid van de ECB en de ontwikkeling van de lonen. Dit zijn allemaal factoren waar ondernemers rekening mee zullen moeten houden in hun strategie en bedrijfsvoering.

Dit zijn tijden waarbij het fijn is wanneer je partijen om je heen hebt die je daarin kunnen helpen en waar nodig ondersteunen. DebitRoom is zo’n partij die samen met haar partners, op basis van slimme data, ondernemers kan ondersteunen bij het maken van goede keuzes.

Om dit mogelijk te maken heeft DebitRoom een groot netwerk van partners en spaarders. Met ons concept helpen spaarders, vaak zelf ook ondernemers, hiermee andere ondernemers om ook in uitdagende tijden succesvol te kunnen zijn en blijven.

“Samen ondernemers succesvoller maken”

Want samen bereik je meer!