PSD2, wat betekent dit voor jou?

Vanaf September wordt PSD2 geïmplementeerd bij DebitRoom. Wat betekent PSD2 nu eigenlijk voor jou als partner, voor de ondernemers en welke voordelen zijn hieraan verbonden?

Wat is PSD2?

Eerst even kort wat PSD2 inhoudt. PSD2 staat voor Payment Services Directive 2 en is een Europese betalingsrichtlijn voor het betaalverkeer van consumenten en bedrijven wat in 2019 is ingegaan. Het doel van PSD2 is om een kader te creëren voor een veilig en efficiënt betalingsverkeer binnen de Europese Unie.

PSD2 koppeling

PSD2 integreert de banktransacties in het DebitRoom platform. De PSD2- bankkoppeling zal worden gebruikt als opvolger van het handmatig, uploaden van de MT940 bestanden.

Banktransacties worden met deze koppeling automatisch bijgewerkt in het ons platform. Hierdoor is er actueel inzicht voor DebitRoom en kunnen de analyses nog meer op het heden worden afgestemd.

Door real-time inzicht is het dan ook mogelijk om met je klant kunnen te praten over het nu en de toekomst, in plaats van enkel terug te kunnen kijken naar het verleden. Hierdoor kunnen de kansen die er zijn met beide handen worden aangegrepen en kunnen eventuele problemen worden voorkomen.

Minder handelingen

Met de PSD2 koppeling worden de banktransacties dus automatisch en real-time verwerkt van de gekoppelde rekeningen. Dit betekent voor de ondernemer dat het niet meer nodig is om de MT940 bestanden, maandelijks handmatig in ons platform te moeten uploaden. Door de PSD2 koppeling zijn er dus minder handelingen nodig voor de ondernemer en wordt het gebruik van ons platform dus nóg gemakkelijker!

Tevens zijn, door real-time inzicht, de risicoanalyses in het platform altijd actueel en creëert dit nog meer mogelijkheden om proactief te kunnen adviseren en hierdoor bij te kunnen dragen aan het succes van de ondernemers.

Kortom; met de PSD2 koppeling ben je altijd up to date, zijn er minder handelingen nodig en kan er altijd naar het heden gekeken worden. Dit allemaal als einddoel om samen de MKB-ondernemers succesvol(ler) te maken en te houden.

 

Vragen over PSD2 en wat dit betekent voor jou of jouw klanten? Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 085-7470480, of via mail: vragen@debitroom.com.

Direct contact