Over 100 jaar is iedereen multimiljonair. Of niet.

U kent ze vast: miljonairs in stenen. Misschien behoort u zelf ook tot de huizenbezitters die de waarde van hun woning de afgelopen jaren tot recordhoogte zagen stijgen. Een bestaande koopwoning was volgens het CBS in 2021 gemiddeld 15,2 procent duurder dan in 2020. De prijsindex bestaande koopwoningen steeg zelfs naar het hoogste niveau sinds de start van de meting in 1995. Uw achterkleinkinderen zijn straks waarschijnlijk multimiljonair. Maar wat koopt u daar nu voor?

You win some, you lose some

Niets is voor altijd. De hypotheekrente is sinds begin van dit jaar bezig aan een stevige opmars. De tijd zal leren welke gevolgen dit gaat hebben voor de ontwikkeling van de huizenprijzen. Los daarvan: vermogen dat vastzit in stenen kunt u nu niet besteden. Dat is anders voor rendement uit beleggingen. Maar ook in de wondere wereld van cryptocurrency groeien de bomen niet meer tot in de hemel. De koers van Bitcoin piekte in november 2021 op $69.000. Inmiddels is daarvan ruim driekwart verdampt, al kan dit over een maand weer helemaal anders zijn.

Safe haven

Wat in uw specifieke situatie de beste route is om uw vermogen te laten groeien, is iets waarover anderen u kunnen adviseren. Kiest u voor de zekerheid van sparen, dan vindt u bij DebitRoom spaardeposito’s met een prima rendement en een maandelijkse uitkering, zonder ‘achtbaanritgevoel’.