Onmisbaar voor een succesvolle samenwerking

Samenwerken klinkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt het vaak toch complexer te zijn.  Goed kunnen samenwerken is voor ieder bedrijf noodzakelijk om goed te kunnen presteren.

Een goede samenwerking komt niet vanzelf. Alle puzzelstukjes moeten in elkaar vallen, zodat je het samen tot een succes kan maken. Een goede samenwerking kenmerkt zich door twee partijen die elkaar versterken. Door waarde aan elkaar toe te voegen kun je samen tot successen komen. Onmisbaar voor een succesvolle samenwerking zijn:

  1. Open communicatie

Communicatie is de sleutel. Een goede communicatie is echter niet eenvoudig. Zonder het uitwisselen van je mening en andere informatie is een samenwerking niet mogelijk. Misverstanden zijn al snel gemaakt en dat kan tot vervelende situaties lijden. Om die misverstanden te voorkomen kan je altijd checken of je gesprekspartner je goed heeft begrepen en dat alles duidelijk is.

Directe en eerlijke communicatie is een noodzaak, maar voor velen is eerlijk zijn best lastig. Er is niet voor niks het spreekwoord “eerlijkheid duurt het langst”. Je kunt beter gelijk eerlijk je mening geven, probeer dit echter wel op een vriendelijke manier te brengen.

  1. Duidelijke afspraken

Als je geen concrete afspraken maakt, gaat iets vaak z’n eigen gang, op zijn eigen tempo en manier. Het leidt niet altijd tot het gewenste resultaat, wat voor niemand fijn is.  Als je duidelijke afspraken met elkaar maakt, weet je wat je van elkaar kan verwachten. Je weet wat je aan iemand hebt, waardoor je misverstanden vermijdt. Het helpt om de afspraken op papier of de mail te zetten na een gesprek of vergadering. Op deze manier weet je zeker dat je elkaar goed hebt begrepen.

  1. Respect voor elkaar

Laat iemand uitpraten. Respect is anderen behandelen zoals je zelf ook behandeld wil worden. Iedereen is anders en heeft andere vaardigheden, eigenschappen, een andere persoonlijkheid en/of kennis. Om elkaars kwaliteiten naar boven te halen is het belangrijk niet alleen inzicht te hebben in elkaars kwaliteiten en beperkingen, maar je moet ze ook kunnen respecteren. Je hebt elkaar nodig om uiteindelijk gezamenlijk een mooi resultaat neer te zetten.

Wil je weten hoe je kunt samenwerken met DebitRoom? Neem contact op met je accountant of financieel adviseur. Ben je accountant of financieel adviseur neem dan contact op met Simon de Vlam. Hij is telefonisch bereikbaar op (085) 74 70 480 en via vragen@debitroom.com.

 

Dian van DebitRoom