Maak kennis met onze nieuwe CFO

Op 1 december 2022 is Satish Kalpoe gestart als CFO van DebitRoom. Satish zal zich met name focussen op Compliance en Risk Management binnen DebitRoom. Satish zal samen met het team van DebitRoom zorgdragen voor verdere professionalisering van DebitRoom. De kennis en ervaring van Satish zullen bijdragen aan het verder vormgeven en realiseren van de strategie van DebitRoom. Zodat het Smart platform nog meer meerwaarde gaat bieden voor onze partners bij het adviseren van ondernemers.

Satish stelt zich graag aan je voor:

Mijn naam is Satish Kalpoe. De afgelopen 11 jaar ben ik werkzaam geweest bij Deloitte. In 2011 ben ik bij Deloitte gestart op de controle afdeling. De focus lag met name op het controleren van jaarrekeningen en het verlenen van assurance verwante opdrachten. Bij Deloitte heb ik diverse sectoren bediend, van middelgrote MKB-ondernemingen tot grote internationale organisaties. Na 7 jaar controlewerkzaamheden te hebben uitgevoerd heb ik binnen Deloitte de overstap gemaakt naar Risk Advisory. Hier heb ik adviesdiensten verleend aan klanten (grote internationale bank en verzekeraars) op diverse gebieden: Risk Management, Internal Audit, Compliance, Non Financial Risk, Know Your Client (KYC) etc.

Wat zijn je persoonlijke overwegingen geweest om te kiezen voor DebitRoom?

Ik was niet bezig met de gedachte om mijn oude werkgever te verlaten, totdat ik met Henry de Vries van DebitRoom in contact kwam. Daaruit kwam naar voren dat DebitRoom enorm hard aan het groeien is en intensief samenwerkt met accountants en financieel adviseurs om ondernemers succesvoller te maken. DebitRoom was op zoek naar een register accountant met affiniteit voor risk management en de bancaire sector om doelstellingen te realiseren.

Ik ben enorm gecharmeerd van de missie van DebitRoom, namelijk ondernemers succesvoller maken, samen met haar partners en de wijze waarop dit wordt bewerkstelligd. DebitRoom realiseert dit door het verstrekken van kredietfaciliteiten zodat de ondernemer zijn/haar bedrijfsactiviteiten kan continueren/uitbreiden. Daarnaast het ter beschikking stellen van software aan de partners om de ondernemers toekomstgericht te kunnen coachen en adviseren. De impact die DebitRoom hiermee creëert is zeer waardevol voor de Nederlandse economie, waarvan het MKB de drijvende kracht is. Voorgaande heeft mij geënthousiasmeerd om bij te dragen aan deze missie en DebitRoom verder te laten groeien en professionaliseren.

Wat zijn de uitdagingen en kansen die je ziet binnen DebitRoom?

De uitdagingen zien toe op de geopolitieke ontwikkelingen die impact hebben op de Nederlandse economie. We zien dit bijvoorbeeld terug in de stijging van energiekosten waardoor het voor sommige ondernemers lastiger wordt om nog rendabel te kunnen blijven. Dit vraagt continu om adequate uitvoering van de risk management activiteiten binnen DebitRoom. De autonome groei van DebitRoom biedt kansen en mogelijkheden voor verdere optimalisatie en verbetering van ons innovatieve Smart Platform. Waarbij snelheid en kwaliteit belangrijke pijlers zijn om verdere groei te kunnen realiseren in de toekomst.

Hoe verwacht je bij te kunnen dragen om de partners nog beter te kunnen ondersteunen?

Door nauw contact met de partners, en samen te bepalen waar de daadwerkelijke behoefte ligt van de ondernemers, zal ik samen met ons team de behoefte vertalen naar functionaliteiten in ons innovatieve Smart Platform. Hierbij zullen wij ons focussen op functionaliteiten met een duurzaam karakter in tegenstelling tot ‘nice to haves’. Mijn opgedane kennis en ervaring binnen de accountancy en risk advisory, zowel competentie als industrie gerelateerd sluiten goed aan bij de strategische doelstellingen van DebitRoom. Op deze manier blijven we een bijdrage leveren aan het succes van ondernemers.

Wat zou je willen bereiken?

In deze dynamische wereld zijn organisaties altijd in beweging. De industrie waarin wij opereren is ook aan grote veranderingen onderhevig vanwege internationalisering, digitalisering, automatisering en toename van wet- en regelgeving. Al deze trends en ontwikkelingen vragen om doorlopende monitoring die mede mogelijk wordt gemaakt door PSD2 en de adoptie van open banking. Mijn kennis en ervaring zal ik inzetten om voorgaande in goede banen te leiden.

Doelstelling van DebitRoom is om bij onze partners als eerste keus te worden aangemerkt voor financiering van kortlopend krediet voor MKB-bedrijven. Hierdoor zijn wij in staat om onze financieringstak te laten groeien en de rentetarieven concurrerend te houden. De ondernemers profiteren direct van onze groei en houden meer geld over om te kunnen ondernemen.

Samen met onze partners blijven wij werken aan het succesvoller maken van ondernemers.

 

Neem gerust contact op! Je kunt ons ook altijd telefonisch bereiken via op (085) 74 70 480 en via vragen@debitroom.com.