Maak kennis met onze collega Tanno

Begin april is Tanno begonnen als Head of Business Development. Vanuit zijn kennis en ervaring zal hij DebitRoom gaan helpen om te groeien naar de volgende fase. Hij stelt zich graag hieronder aan je voor:

Mijn naam is Tanno Pieters.

Ik zeg altijd dat mijn achtergrond en loopbaan uit twee onderdelen bestaat:

  • reguliere zakelijke loopbaan;
  • sportieve loopbaan.

Na mijn studie ben ik gestart in het bankwezen bij de Amro Bank (later ABN AMRO) in Enschede. Eerst aan de particuliere kant (leningen, hypotheken) en daarna aan de zakelijke kant. Ondernemers trokken al snel mijn aandacht. Zij waren en zijn nog altijd een inspiratie om voor hun wat te willen betekenen in de dienstverlening, met name aan de financieringskant.

Via een omweg bij Ricoh en ING Car lease ben ik terecht gekomen in de factoringwereld bij Fortis Commercial Finance. Factoring is het financieren van werkkapitaal middels bevoorschotting van debiteuren (en voorraden). Dit bleek een goede match te zijn voor mij. De grote variatie aan ondernemers, de dynamiek en ondernemerschap waarbij ik door creativiteit en advies echt wat kon betekenen om ondernemers te helpen verder te groeien in hun plannen. Voor mij zeer fascinerend en dat is het nog steeds.  Daarna heb ik vanuit leidinggevende rollen bij Rabo Factoring en Credit Agricole mij persoonlijk verder ontwikkeld in het financieren van het MKB.

Mijn passie daarnaast is topsport (uiteraard naast mijn familie en vrienden en reizen). Ik heb 11 jaar in de eredivisie gebasketbald, Nederlands kampioen geweest met Den Bosch en speler geweest van het Nederlands team. Ik heb dit met enorm veel plezier gedaan en de opgedane ervaringen meegenomen in mijn werkbare leven.

Wat zijn je persoonlijke overwegingen geweest om te kiezen voor DebitRoom?

Wat ik aantrekkelijk vind aan Debitroom is dat het nog een relatief jong bedrijf is wat naar de volgende fase wil groeien. Vanuit de ervaringen die ik meeneem denk ik hier goed aan te kunnen bijdragen. De gesprekken die we samen hebben gevoerd waren zeer aangenaam en constructief van beide kanten. Ik zie volop mogelijkheden.

 Wat zijn de uitdagingen en kansen die je ziet binnen DebitRoom?

Aan de commerciële kant zie ik kansen op het gebied van verbetering van processen, duidelijk en consistent beleid voor onze spaarders, partners en klanten maar daarnaast ook aan productuitbreidingen. Momenteel hebben we vooral werkkapitaaloplossingen via een rekening courant. Maar er zijn meerdere financieringsconstructies die waardevol kunnen zijn voor het MKB (en de partners).

 Hoe verwacht je bij te kunnen dragen om de spaarders nog beter te kunnen ondersteunen?

Door in gesprek te gaan en goed te luisteren naar hun behoefte. Spaarders zijn essentieel voor het fundingmodel en uitstekende ambassadeurs voor DebitRoom. De vaak gehoorde motivatie van spaarders om te investeren in DebitRoom is om het MKB te ondersteunen en daarnaast een goed rendement te ontvangen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om ze snel te ontmoeten en te spreken.

Wat zou je willen bereiken?

Dat Debitroom in de markt bekend staat als een betrouwbare en herkenbare professionele business partner voor het MKB, die flexibel en creatief meedenkt.  Dit geldt voor onze klanten alsmede de spaarders en partners.  Maar ook voor andere marktpartijen als banken en collega financiers.

Uiteindelijk gaat het erom dat we met zijn allen staan opgesteld om het MKB verder op weg te helpen. Daar doen we het voor!